En toen...?

Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van kinderboeken!

 

Van de oerknal en de dinosaurussen tot de oude Egyptenaren, de Grieken tot de middeleeuwen, van de VOC tot aan de Tweede Wereldoorlog en tot nu. Er zijn zo ontzettend veel mooie,leuke, sprankelende boeken over de hele geschiedenis van bijna de hele wereld!


En precies dat gaan we doen in de Kinderboekenweek van 2020 - een reis door de hele (nou ja, bijna hele!) geschiedenis maken aan de hand van allerlei superleuke, spannende, mooie, boeiende, grappige boeken. En nee, die heb ik niet allemaal zelf geschreven. Ik wil juist laten zien hoe ontzettend veel verschillende boeken er zijn, hoe je aan de hand van al die heerlijke verhalen van mijzelf en collega-schrijvers door de wereldgeschiedenis kunt lopen.Leesinspiratie

Ik wil de klassen die ik bezoek zo breed mogelijk inspireren om te gaan lezen in al die prachtige boeken! Natuurlijk vertel ik ook wat over mijn eigen boeken - tien minuten. De rest van de tijd gaan we de geschiedenis induiken aan de hand van een van mijn eigen favoriete boeken - Een heel kleine geschiedenis van bijna alles, van Bill Bryson. En natuurlijk heb ik allerlei andere leuke boeken bij me die ons mee gaan nemen door de geschiedenis. Wat dacht je van boeken over de ijstijd? Of over ridders en jonkvrouwen? En over ontdekkingsreizigers, kinderen in de tweede wereldoorlog en boeken over nu.


En als je wilt, laat ik de klas achter met een superleuke schrijfopdracht!


Dit interactieve programma is geschikt voor de groepen 5 tot en met brugklas.

Voor iedere groep gebruik ik verschillende boeken, maar de basis blijft het geweldige Een heel kleine geschiedenis van bijna alles.


Ik gebruik ook eigen titels, zoals Een Tijdloos Avontuur - over tijdreizen (Gezocht: Normale Ouders) en uiteraard vertel ik ook wat over mijn nieuwste titels. Kortom - een prachtig programma waarbij de kinderen geïnspireerd worden om lekker te lezen in heeeeeeel veeeeeel boeken en waarbij ze aan het eind hopelijk zullen zeggen: En toen?! Wat gebeurde er toen?!


Wil je mij boeken voor de Kinderboekenweek 2020? Ga dan snel naar www.schrijverscentrale.nl en laat je klas inspireren!


 

KINDERBOEKENWEEK 2020